АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії іменовано синкела у справах духовенства

Середа, 25 вересня 2019, 15:58
25 вересня 2019 року в Зарічанах, що на Житомирщині, де проходять формаційні курси для духовенства Київської архиєпархії, було зачитано декрет Блаженнішого Святослава про іменування о. Павла Локотя синкелом у справах духовенства Київської архиєпархії УГКЦ.

У документі зокрема йдеться про таке: «Взявши до уваги Постанови П’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької митрополії УГКЦ (п.2), іменую всесвітлішого протоієрея Павла Локотя синкелом у справах духовенства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви».

Декрет про призначення було зачитано після Божественної Літургії, яку очолив канцлер Київської архиєпархії, протоієрей Василь Чудійович. Вітаючи синкела з новим призначенням, о. Василь зазначив, що це непросте та дуже відповідальне служіння. «Тому просимо Бога серед цього чисельного грона священників, щоб дарував вам сил та наснаги для звершення Його волі у житті кожного з нас», — наголосив канцлер Київської архиєпархії.

У свою чергу о. Павло Локоть висловив слова вдячності за довіру Церкви: «Щиро дякую Господу Богу за благословення на нове служіння, сердечно дякую нашим єпископам за довіру. Переконаний, що Господь веде кожного з нас дорогою спасіння у спосіб, який нам не завжди зрозумілий та передбачуваний. Прошу кожного співбрата про молитву за мене. Прошу про молитву за добре виконання поставлених на мене обов'язків. Зі свого боку обіцяю, що буду сумлінно працювати на славу Божу та добро нашої Церкви», — сказав новопризначений синкел.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next