АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії активно розвивають стратегію соціального служіння УГКЦ

Четвер, 03 жовтня 2019, 09:28
«Святе Письмо сповнене багатьма висловами, цитатами та притчами про приклади живої віри. Такі приклади часто стосуються служіння іншій людині. Тому сьогодні нам замало просто вірити. Маємо ставити завдання вище — втілювати віру в життя. Маємо вірити в живого Бога своїм прикладом служіння Йому, людям і Церкві», — про це 28 вересня 2019 року говорив о. Андрій Боднарук, голова пресбюро Київської архиєпархії, під час презентації Стратегії соціального служіння УГКЦ на Вінниччині та Житомирщині.

Цього дня презентація стратегії соціального служіння відбулася зокрема для таких громад: смт Вакуленчук, смт Великі Коровинці, с. Михайленки, с. Короченки, та м. Чуднів, що на Житомирщині, а також у місті Вінниця та с. Щітки. Для мешканців цих громад було проведено тренінги, якими презентували кроки Церкви в напрямку розвитку та оживлення у громадах УГКЦ програми соціального служіння.

Презентацію розпочали у смт Вакуленчук, де спершу помолилися Божественну Літургію. У молитві взяли участь о. Андрій Боднарук та місцеві священники о. Роман Шкрібенець та о. Степан Вавричин. У своєму слові до громади о. Андрій звернув увагу вірних на богословський вимір соціального служіння. Душпастир зазначив, що саме практики милосердя формували перші сторінки Вселенської Церкви: «Тому Церкві завжди так залежить на розвитку соціального служіння», - наголосив священник.

Опісля о. Андрій Боднарук відвідав із презентацією стратегії громаду міста Вінниця «Проголошувати Новий Завіт означає дієво любити, любити не лише словом, а вчинком», - наголошував  о. Андрій.

Далі із презентацією душпастир відвідав громаду греко-католиків села Щітки, що на Вінниччині. У парафії, яку очолює протоієрей Микола Дуркалець, о. Андрій розповів про досвід Церкви у служінні людям та заохотив громаду розвивати команду соціального служіння у місцевій парафії, адже це допоможе ближнім пізнати живого Бога. Душпастир поділився напрацюваннями Церкви щодо служіння людям та зазначив: «Наша віра має бути вірою, у якій присутній живий Бог, що є передусім в людині, яка потребує допомоги».

 

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next