АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії відбулася навчально-формаційна зустріч у рамках дяківської школи УГКЦ

Вівторок, 28 березня 2017, 12:20
24-25 березня відбулася друга духовно-формаційна зустріч для церковних співців у Київській архиєпархії.

Зустріч включала в себе два блоки: духовний та навчальний. Перший реколекційний блок провадив о. Василь Рудейко, доктор богослов'я, заступник голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ. У трьох науках священик наголосив на важливих моментах розуміння Літургії для практикуючих християн, а в особливий спосіб для церковних співців. Маючи досвід провадження церковного співу, о. Василь дав декілька порад для розвитку в цьому напрямку і звернув увагу на важливість донесення насамперед тексту. Протягом реколекцій учасники школи мали можливість приступити до святої Тайни Сповіді та мати духовну розмову з реколектантом.

Навчальний блок складався з церковного уставу (о. Тарас Сиділо), сольфеджіо (п. Ірина Вольбин), вокалу та літургійного читання (п. Юрій Вольбин) та церковного співу (о. Віталій Марцинюк і диякон Григорій Березюк).

Зазначимо, найважливіше, що всі співці були присутніми на спільних молитвах і богослужіннях, де безпосередньо могли застосовувати набуті знання попередніх зустрічей, а опісля з новими запитаннями приступати до навчання.

Звертаючись до майбутніх дяків, о. Віталій Марцинюк заохотив присутніх провадити та брати активну участь у богослужіннях у парафіях: «Постійно практикуйте церковний спів, адже навчання без застосування на практиці неефективне», - зазначив він.

До завершення навчального року планується ще одна зустріч, дату якої повідомимо згодом.

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next