АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії відзначили День катехита

Середа, 26 вересня 2018, 11:54
22 вересня 2018 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, з благословення владики Йосифа (Міляна) відбулося святкування Дня катехита та вручення катехитам Київської архиєпархії канонічних місій.

Як повідомили в прес-службі Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, захід розпочали Божественною Літургією, яку очолив протоієрей Петро Жук, голова Катехитичної комісії Київської архиєпархії. Разом із ним співслужив голова Комісії євангелізації о. д-р Роман Островський.

Перед молитвою о. Петро звернувся до катехитів із вітальним словом, під час якого ознайомив їх з програмою святкування. Після Літургії перед катехитами о. Роман Островський виголосив науку  про Слово Боже. Він поділився декількома думками з доповіді, яку раніше представляв на Синоді Єпископів УГКЦ. Зокрема, у своєму слові священик наголосив на важливості й першості Слова Божого у процесі катехизації. Він також заявив, що катехизація є неможливою без Слова Божого.

Опісля було проведено чин благословення на катехитичне служіння. Відтак катехити, богопосвячені особи та семінаристи VI курсу КТДС, які залучені до катехитичного служіння в Київській архиєпархії УГКЦ, отримали канонічні місії на 2018-2019 навчальний рік. Зазначимо, що цього року в Київській архиєпархії право на проведення катехитичного навчання отримали 82 особи.

Наступним пунктом програми була зустріч, на якій було представлено і обговорено річний план діяльності комісії. Після цього о. Петро Жук презентував катехитам важливі видання УГКЦ - Молитовник шрифтом Брайля для осіб з вадами зору та Методичний посібник «Що повинні знати батьки, діти яких готуються до першої Сповіді».

На завершення заходу катехити взяли участь у зустрічі на тему «Активні методи катехизації школи святого Андрія», яка була проведена представниками Школи євангелізації святого апостола Андрія.

Додамо, що у Київській архиєпархії діють катехитичні курси, на яких навчаються понад 30 студентів, а також готується новий набір, що свідчить про розвиток Катехитичної комісії Київської архиєпархії. 

Прес-служба Київської Архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next