АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії вибирали синкела у справах монашества

Субота, 14 лютого 2015, 22:12
14 лютого, напередодні свята Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулися вибори синкела у справах монашества Київської архиєпархії УГКЦ та його секретаря.

До Патріаршого собору Воскресіння Христового прибули монахи та монахині з різних частин Київської архиєпархії. Виборам передувала Божественна Літургія, котру в співслужінні з ієромонахами очолив о. Ніканор Лоїк, настоятель Патріаршого собору.

Проповідуючи Євангеліє, о. Ніканор звернув увагу на плинність часу, який наближає нас до зустрічі з Всевишнім. Говорячи далі, настоятель наголосив: «Кожен із нас в міру своєї обдарованості старається скласти певні дари, щоб доповнити цей світ, який нам дарує наш Господь. Завжди маємо якісь плани, щоб щось важливе в житті зробити, але найважливішим є наша присутність і наше свідчення Божої любові». На завершення у переддень «професійного» свята о. Ніканор привітав богопосвячених осіб та побажав бути плідними у виконанні обов’язків, щоб завжди мати нагоду поділитися всіма дарами, якими Господь так щедро всіх обдаровує.

По завершенні Літургії прозвучала доповідь «Особливості монашого служіння на теренах центральної України», яку виголосив о. Григорій Рогацький, ВС. Роздумуючи над черничим життям, доповідач звернув увагу на три важливі пункти у святості монашого життя, а саме: молитву в житті покликаної особи; місійність серед пастви; провід пастви за прикладом Доброго Пастиря – Ісуса Христа.

Опісля всі присутні взяли участь у голосуванні за кандидатів у синкели у справах монашества Київської архиєпархії та його секретаря.

Результати виборів будуть відомі та затвердженні дещо пізніше, повідомив канцлер Київської архиєпархії протоієрей Василь Чудійович, віце-канцлер Київської архиєпархії.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next