АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії з нагоди Дня бідного роздали понад дві тисячі пакунків

Вівторок, 17 листопада 2020, 09:05
«У Київській архиєпархії успішно провели акцію з нагоди Дня бідного, яку закликав підтримати Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав. Вірні нашої Церкви проявили солідарну поставу супроти бідних. До своїх храмів віряни принесли чимало пакунків призначених для людей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Таким чином вдалося сформувати та роздати потребуючим понад дві тисячі пакунків», - про це у коментарі для пресслужби Київської архиєпархії розповів протоієрей Роман Сиротич, синкел у справах соціального служіння.

Зокрема о. Роман зазначив, що цілий місяць, кожної неділі, віряни УГКЦ приносили до своїх храмів продуктові набори та речі, які знадобляться в побуті бідних людей. «У цих пакунках, - каже душпастир, - можна було побачити теплий одяг, зимове взуття, їжу довгого зберігання та засоби особистої гігієни. У різних парафіях Київської архиєпархії цю допомогу передавали людям, які її потребують. До прикладу парафіяни громади УГКЦ у місті Вишневе, що на Київщині передали для однієї родини газову плиту, продуктові набори, засоби гігієни і теплі речі з іграшками для хлопчика. Знаємо також про інші подібні ініціативи. Також деякі з наших парафій організували збірки коштів, які пізніше передали на лікування сім’ям священників, які нездужають коронавірусною інфекцією, щоб покрити курс лікування пневмонії».

Синкел у справах соціального служіння також запевнив, що це не була одноразова благодійна акція. Адже у Київській архиєпархії кожного тижня проводять соціальні ініціативи. У парафіях сьогодні створені соціальні команди, які контактують із бідними людьми та намагаються вчасно реагувати на їхні потреби. «Знаємо про ініціативу Патріаршого собору Воскресіння Христового - «Soborhelp». Волонтери цієї організації постійно комунікують із людьми та допомагають тим, хто до них звертається. Багато наших парафій успішно реалізовують у своїх громадах стратегію соціального служіння. Спільно з благодійним фондом «Карітас-Київ» наші вірні часто спішать на допомогу ближнім», - додав о. Роман Сиротич.

Пригадаємо, що цього року День бідного, який встановив Папа Франциск, припав на 15 листопада. Проте акція триватиме впродовж наступних місяців. «Йдеться не про одноразову справу, а активізацію такого типу соціального служіння в наших парафіях загалом. Тобто збірки проводитимуться постійно і безстроково. Бо правдоподібно, питання харчування, забезпечення базових потреб наших людей буде одним із великих соціальних викликів цієї зими і наступної весни», – про це говорив Блаженніший Святослав у своєму вітальному слові під час онлайн-форуму соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння людині».

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next