АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії завершилися формаційні курси для священиків

П'ятниця, 09 жовтня 2015, 18:16
Із 5-8 жовтня священики та диякони Київської архиєпархії брали участь у формаційних курсах, які проходили в с. Зарічани (Житомирщина).

Завдяки духовно-науковим вправам священики Київської архиєпархії отримали відповідні знання, які є надзвичайно потрібними для ефективного священичого служіння в умовах сьогодення.

На курсах відбулося багато цікавих лекцій та обговорень. Так, до прикладу, одного дня священики разом з п. д-р Зеновійєм Свередою вивчали розвиток інфраструктури парафії. На цих заняттях аналізували управлінську та фінансову структуру УГКЦ перед 1944 роком, а також говорили про внесок священиків і єпископів у розвиток кооперації, підприємництва та освіти.

Іншого дня духовні особи з п. д-ром Олегом Цимбалюком порушували важливі аспекти Канонічного права на ниві пастирського служіння. Ще іншого дня священики розважали над поетичними книгами Біблії, які поглибити допомагала п. Галина Теслюк.

Також духовенство слухали практичні лекції, пов’язані з проповідуванням. Так, Протоієрей Михайло Будник давав слухачам корисних і цікавих порад, як голосити Керигматичну проповідь. А також почули практичну лекцію на тему «Стратегія 2020», яку вів протоієрей Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії.

На завершення формаційних курсів з духовенством Київської архиєпархії провів зустріч Єпископ-помічник Київський Йосиф (Мілян). Владика провів практичну зустріч зі священослужитлями, під час якої священики отримали безліч батьківських порад, які знадобляться їм у щоденному житті та у творенні живої парафії на теренах Київської архиєпархії УГКЦ.

Завершуючи, владика зачитав декрети, якими Блаженніший Святослав іменував окремих священиків парохами та адміністраторами парафій.

Щодня священиків єднали Божественна Літургія, спільна молитва часословом та приватні бесіди, під час яких була прекрасна нагода обмінятися досвідом життя на парафіях.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next