АКТУАЛЬНО

У Київській семінарії презентували електронне видання творів патріарха Йосифа

Середа, 20 вересня 2017, 16:34
18 вересня 2017 року до спільноти Київської семінарії з міста Рима прибув президент товариства “Свята Софія” для українців-католиків в Італії – о. Марко Семеген. Його візит окреслила презентація електронного видання творів патріарха і кардинала Йосифа Сліпого, яке вийшло у світ завдяки Мультимедійній студії "Свічадо" з нагоди 125-річчя від дня народження великого ісповідника віри.

Більшість людей, які чують ім’я патріарха, асоціюють із ним мучеництво віри, знають про нелегкий життєвий шлях блаженнішого Йосифа та випробування, які він мав, коли очолював Церкву. Однак мало хто знає про його праці у сфері освіти та богослов’я. «Патріарх Йосиф свого часу був найвідомішим спеціалістом у сфері тринітарного богослов’я, а на його праці посилався весь науковий світ, ‒ сказав о. Марко Семеген, засміявся, бо зрозумів багато збігів, і продовжив: ‒ Семінарія у вас Трьохсвятительська, храм посвятили Пресвятій Трійці, а патріарх Йосиф – найвідоміший спеціаліст у тринітарному богослов’ї».

Завдяки праці владики Івана Хоми, а також священиків Івана Яцківа та Івана Музички, найближчих співпрацівників патріарха Йосифа, безліч його наукових праць і досліджень були зібрані та видані у 18 томах “Творів патріарха і кардинала Йосифа”. Вісімнадцять томів творів “Opera Omnia” патріарха Йосифа – це ціла наукова спадщина, що видана впродовж діяльності Українського католицького університету імені Климента Папи в Римі.

Щоб зробити цю спадщину доступною для сучасного дослідника, римське товариство “Свята Софія” за підтримки товариства “Свята Софія” у США ініціювало електронне видання “Творів”. Видання адресоване насамперед богословам, семінаристам, духовенству, науковцям та освітнім середовищам.

 

бр. Владислав Ігнатюк, V курс КТДС
ktds.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next