АКТУАЛЬНО

У Київській семінарії презентували стратегію соціального служіння УГКЦ

Четвер, 20 лютого 2020, 13:12
19 лютого 2020 року у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії презентували стратегію соціального служіння УГКЦ.

Презентацію стратегії провели з нагоди соціальних днів в УГКЦ та в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні».

Захід відбувся у конференційному залі імені Святого Франциска, а його учасниками стали студенти навчального закладу. Провів конференцію Протоієрей Андрій Боднарук, відповідальний за комунікаційну складову стратегії у Київській Архиєпархії.

Звертаючись до присутніх о. Андрій зазначив, що саме у цей тиждень  наша Церква проводить Соціальні дні. Ініціатива проведення таких днів виникла на основі рішення Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 04-11 вересня 2016 року у Львові-Брюховичах. «Через це Церква заохочує до соціального служіння усіх людей, щоб плекати в них дух жертовності й милосердя. Тому, в усій УГКЦ було проголошено неділю Блудного сина – Днем особливої опіки над в’язнями, а М’ясопусну неділю – Днем соціального служіння та благодійності. Дні між вказаними неділями на Синоді проголосили Соціальними днями та заохотили в цей час проводити у парафіях відповідні просвітницькі й благодійні заходи», - пояснив священник.

Відтак лектор зазначив, що у такий спосіб Церква відновила традицію Суспільних днів, започатковану праведним митрополитом Андреєм Шептицьким. «Тепер важливо, щоб ми скористалися з цих днів для конкретних дій та глибшої призадуми над соціальною місією УГКЦ. Саме тому сьогодні, у стінах цієї семінарії проводимо такий тренінг, щоб ми навчилися служити ближнім, та щоб в майбутньому навчили цього інших».

Під час конференції о. Андрій також представив презентацію духовно-богословського виміру соціального служіння. У додаток присутні оглянули мотиваційний відеоролик доповіді Блаженнішого Святослава на дану тему.

«Тож будьмо тими Христовими учнями, які не лише устами проголошують Євангелію, а й своїми ділами. Які самі своїм життям стають живою Євангелією. Щоб люди до яких, підемо, яким будемо служити, вбачали у нас Христа, Котрий є Милосердним», - заохотив семінаристів душпастир.  

Прес-служба Київської Архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next