АКТУАЛЬНО

У Київському кооперативному інституті бізнесу показали фільм «Небо над головами»

Середа, 04 березня 2020, 12:01
1 березня 2020 року в Київському кооперативному інституті бізнесу і права відбувся показ короткометражного документального фільму «Небо над головами».

Короткометражний документальний фільм «Небо над головами» розповідає історію про підлітка Богдана, який відбував покарання у Прилуцькій виховній колонії два з половиною роки, а також його життя на волі.

Фільм знімався два роки й показує справжнє життя підлітків, позбавлених волі. Режисер фільму Василь Возняк є волонтером пенітенціарного душпастирства УГКЦ і відвідує місця позбавлення волі з 2011 року.

Після перегляду фільму відбулося обговорення, в якому взяв участь отець Костянтин Пантелей, керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України. Душпастир розповів про важливість пенітенціарного служіння та як у ньому можуть допомогти студенти: «Коли приїжджає група молодих людей, воно несе надзвичайні наслідки для хлопців. Ми можемо сказати їм маленький комплімент: у тебе такий голос, такі вірші. Коли вони чують добре про себе, то потихеньку починають знаходити себе». Опісля своїми враженнями від відвідин Ковельської виховної колонії для неповнолітніх поділилися студенти.

Підсумовуючи проведену зустріч, отець Ярослав, голова Центру академічного душпастирства КА УГКЦ, зазначив: «Ми мали добру нагоду дізнатися більше про вʼязничне служіння та зруйнувати стереотипи й страхи, що існують щодо відвідин підлітків, які відбувають покарання».

Самі студенти також розповіли про зустріч. «Ми мали змогу ще більше отримати тепла і натхнення щодо здійснення майбутніх поїздок Ковельську виховну колонію для неповнолітніх», - Таїсія.  

За матеріалами Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ  


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next