АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії для вимушено переселених осіб провели прощу Збараж, Заздрість, Зарваниця

Понеділок, 10 вересня 2018, 21:11
7-9 вересня 2018 року в Київській архиєпархії провели прощу Збараж, Заздрість, Зарваниця під назвою «Історично-духовна спадщина українського народу», в якій взяли участь вимушено переселені особи, що проживають на теренах Київщини, у Києві та Ірпені.

Організували паломництво спільно Референтура у справі мігрантів та іммігрантів Київської архиєпархії, а також БФ «Карітас-Київ». Як повідомив о. Андрій Гах, секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, ця проща спеціально проведена для осіб, які через війну на Сході України змушені були покинути свої домівки: «Сьогодні велика частина вимушено переселених осіб тимчасово проживають на території Київської архиєпархії. Саме тому наша Церква опікується та дбає про добробут і духовний зріст цих людей», – зазначив священик.

Особливість прощі була в тому, що маршрут пролягав до Марійського центру с. Зарваниця через місцевості Збараж і Заздрість.

Розпочали прощу Вечірнею в Патріаршому соборі Воскресіння. Духівник прощі о. Василь Барна розповів, що в рамках програми паломництва були порушені теми історичної спадщини українського народу. Зокрема, була проведена екскурсія в Збаразькому замку, який належить до Національного заповідника. Опісля вирушили до села Заздрість, до Музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» патріарха Йосипа Сліпого, де народився патріарх Йосиф Сліпий. Для паломників була проведена екскурсія музейно-меморіальним комплексом та відбулася спільна молитва в капличці музею. Крім того, о. Мирослав Латинник, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Ірпінь, провів катехизу на тему «Покликання». Відтак паломники вирушили до санктуарію села Зарваниця.

У Марійському центрі паломники брали участь у молитовних чуваннях та катехизі на тему «Святі Таїнства Хрещення, Сповідь та Євхаристія», яку провів о. Василь Барна. Окремо прочани мали нагоду висповідатися, а також пройти екскурсію відпустовим центром у Зарваниці. У неділю прочани взяли участь в Божественній Літургії в соборі Зарваницької Божої Матері. Завершилася проща подячним Молебнем до Пресвятої Богородиці у парафіяльному храмі Пресвятої Тройці с. Зарваниця, де перебуває Зарваницька чудотворна ікона Божої Матері.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next