АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії провели формаційні курси для духовенства

Середа, 14 вересня 2016, 18:30
Від 12 до 14 вересня 2016 року священики та диякони Київської архиєпархії в Зарічанах, що на Житомирщині, проходили формаційні курси, які призначені для поглиблення науки Церкви щодо сучасних викликів суспільства.

Навчання було поділене на три етапи, кожен з яких ознайомлював учасників із сучасними проблемами суспільства.

Під час курсів священики дізнавались про виклики Церкви щодо організації робіт зі спорудження храму. Цю тематику представив кандидат технічних наук п. Василь Тимкович, який провів низку лекцій на тему «Основні засади та особливості будівництва сакральних об’єктів в Україні». Тему «Глобальні виклики християнству» представив священикам д-р філософських наук о. Олег Шепетяк.

Окрім цього, духовенству було презентовано тематику проблемних родин, пасторальну програму протидії гріхові корупції та особливості законів про релігійні громади як неприбуткові організації. Лекторами цих тем були о. Богдан Тимчишин, о. Роман Тереховський, о. Василь Чудійович та п. Петро Дарморіс.

Найважливішим пунктом формаційних курсів була щоденна Божественна Літургія, яку священики звершували в намірах, про які обіцяли молитися своїм парафіянам.

Нагадаємо, що разом із духовенством також молився Єпископ-помічник Київської архиєпархії, який закликав священиків «задумуватися в глибині власного серця про те, чи наше священство є таким, яким хтось захоплюється, і, попри все на світі, переступає якусь межу задля слухання Слова Божого».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next