АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії провели звітний день

П'ятниця, 21 лютого 2020, 15:46
20 лютого 2020 року в Курії Київської архиєпархії відбувся звітний день, під час якого звітували про свою діяльність протопресвітери та керівники відділів і комісій Київської архиєпархії.

Зустріч розпочали молитвою до Святого Духа, яку очолив владика Йосиф Мілян, протосинкел Київський, єпископ-помічник Київської архиєпархії. Звертаючись до духовенства, архиєрей подякував присутнім за участь у спільній поминальній молитві за Героїв Небесної сотні: «Це є свідчення про нашу Церкву, про наше ставлення до духовного служіння та всієї ідеї Небесної сотні», - наголосив владика Йосиф. Єпископ також заохотив священників Київської архиєпархії відповідально ставитися до своїх душпастирських обов’язків.

Після слів архиєрея звіти своєї діяльності представили працівники Курії Київської архиєпархії, а відтак керівники комісій та відділів. Спершу зі словом до присутніх звернувся протоієрей Тарас Валах, судовий вікарій Київської архиєпархії. Священник представив актуальний стан церковного трибуналу та розповів про свою працю.

Наступним свій звіт представив протоієрей Роман Сиротич, синкел соціального служіння. Отець Роман розповів про кроки реалізації Стратегії соціального служіння на теренах Центрально-Східної України. Зокрема, душпастир навів конкретні приклади того, як на місцевому рівні здійснюється практика служіння ближнім. «Через священників Бог в особливий спосіб діє і промовляє до людей. Навіть більше, нашим сьогоднішнім завданням є навчити того, щоб Господь Бог діяв через людей, яким ми служимо», - наголосив о. Роман.

Опісля перед присутнім духовенством виступив протоієрей Андрій Боднарук, голова пресбюро Київської архиєпархії. Священник представив річний звіт діяльності щодо присутності Київської архиєпархії у медіапросторі та інтернеті. Зокрема, він навів цифри, які відповідають кількості наявних медійних каналів та їхніх користувачів. «Медіа - це важлива складова нашої архиєпархії, адже завдяки цим комунікаційним каналам можемо розповідати про Христа та Його Церкву», - сказав о. Андрій.

Далі зі словом до священників звернувся протоієрей Іван Сохан, ексеконом Київської архиєпархії. Зокрема, о. Іван представив річний звіт діяльності економату, а також представив п’ятирічний звіт свого служіння в економаті. У своїх звітах душпастир розповів про дочасні блага Київської архиєпархії, а також про те, як ефективно керувати майном Церкви. Наостанок о. Іван подякував усім присутнім священникам за роки співпраці.

Далі звіт про стратегію розвитку Київської архиєпархії представив протоєрей Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії. Він звернув увагу священників на актуальні виклики душпастирського служіння на теренах Центрально-Східної України. Отець Василь, зокрема, подякував священникам за їхнє ревне посвячення священничому покликанню.

Далі відбулася коротка перерва, під час якої священники мали нагоду поспілкуватися між собою та обговорити всі поточні виклики душпастирського життя.

Після цього свої звіти представляли керівники відділів та комісій Київської архиєпархії. Зокрема, зі словом виступив голова Комісії душпастирства охорони здоров'я протоієрей Віталій Воєца. Він представив програму офіційних візитів духовенства нашої Церкви в Госпіталі Збройних сил України. «Плодом таких зустрічей була купівля та передача необхідного медичного обладнання в госпіталі та лікарні. За звітний період було проведено різні науково-практичні семінари на медичні тематики, а також організовано духовно-відпочинкові поїздки для медиків». Душпастир розповів про різні святкові заходи в госпіталях та лікарнях, у яких постійно надає духовну опіку родинам загиблих воїнів.

Ще інший звіт представив о. Роман Островський. Він розповів присутнім про діяльність Комісії євангелізації. «У 2019 році відбулася низка зустрічей з різними євангелізаційними спільнотами. Усі зустрічі - це роздуми над Божим Словом та заохочення жити та молитися Святим Письмом», - зазначив душпастир.

Зі словом до священників також звернувся протоієрей Тарас Сиділо, голова Літургійної комісії Київської архиєпархії. Він наголосив на активізації літургійно-молитовного життя та на плеканні майбутніх покликань у парафіях.

З представленням своєї діяльності виступили керівники всіх комісій та відділів Київської архиєпархії. Їхні доповіді підтвердили успішний розвиток УГКЦ на теренах Центрально-Східної України. Священники чітко показали своїм служінням, що обрали правильні пріоритети у проголошенні Євангелія. Завдяки такому ревному служінню Київська архиєпархія сьогодні відкриває усім людям правдиве обличчя Бога та Його Церкви, яка служить усім людям від малого до великого та від убогого до багатого. Церква сьогодні є тим Тілом Христовим, яке єднає всіх вірних в одну велику Христову родину.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next