АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії успішно реалізовується акція «Шкільний портфелик»

П'ятниця, 01 вересня 2017, 11:24
Цими днями добігає фіналу проведення Всеукраїнської акції «Шкільний портфелик». Уже понад 100 портфелів і комплектів шкільного приладдя знайшли своїх власників серед дітей воїнів АТО, вимушено переселених родин та дітей із родин, які перебувають у складній життєвій ситуації.

Організатором акції виступив Благодійний фонд «Карітас–Київ». Спільно зі спільнотою «Покоління Любомира» у храмах Київської архиєпархії було проведено збірку портфелів і канцелярії. Підтримали акцію парафіяни: Патріаршого собору Воскресіння Христового, храму Святого Василія Великого УГКЦ на Львівській площі, парафії Святих Бориса і Гліба на Позняках, а також греко-католики з Чернігова та Северинівки. Зазначимо також, що раніше шкільні портфелики отримали діти Черкас і Житомирщини. До проведення акції доєдналися також Київська Трьохсвятительська духовна семінарія та спільнота «Лицарі Колумба».

Сьогодні акція «Шкільний портфелик» була реалізована на Фастівщині. Як повідомив о. Віталій Марцинюк, протопресвітер Білоцерківський, портфелики з усією канцелярією, необхідною для навчання у школі, отримали діти з багатодітних та малозабезпечених сімей із таких сіл: Велика Снітинка, Веприк, Дмитрівка, Волиця та смт Борова.

Акція триває і надалі, як повідомляють у БФ «Карітас–Київ», шкільні портфелики мають отримати ще щонайменше п’ять  сотень дітей, зокрема  діти міст Сміла та Біла Церква.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next