АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії відбулися святкування з нагоди Року богопосвячених осіб

Вівторок, 19 жовтня 2010, 13:15
Впродовж трьох днів у Київській архиєпархії тривали святкування з нагоди Року християнського покликання з особливим наголосом на покликанні до богопосвяченого життя. Розпочались святкування вечірнім богослужінням, після якого присутні мали нагоду слухати доповідь «Монахи відрікаються світу, щоб служити світові».
Впродовж трьох днів у Київській архиєпархії тривали святкування з нагоди Року християнського покликання з особливим наголосом на покликанні до богопосвяченого життя. Розпочались святкування вечірнім богослужінням, після якого присутні мали нагоду слухати доповідь «Монахи відрікаються світу, щоб служити світові». На другий день, після Божественної Літургії, відбулось пленарне засідання, на якому кожна монаша спільнота ділилась про своє особливе покликання та про досвід праці на теренах Київської архиєпархії. Завершилися святкування урочистою Божественною Літургією, що її відслужили у неділю у Києві, у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці біля Патріаршого собору Воскресіння Христового Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ. Свою проповідь Владика Йосиф присвятив темі жертовності та звернув увагу учасників Літургії на слова апостола Павла «Живу вже не я, а живе в мені Христос». Як наголосив Єпископ-помічник Київської архиєпархії, «монашество, ці молоді люди, які пробують торувати шлях Христа, віддають усе, що мають народові, щоб оце «Живу вже не я, а живе в мені Христос», не залишилося просто словом». У завершальному слові Владика подякував монашеству за його подвижницьку працю, окремо відзначивши роботу черниць з дітьми та молоддю. На думку Владики Йосифа, великою радістю є присутність на Службі вірян із малими дітьми. Як розповів ієрарх Церкви, у Патріаршому соборі буде передбачене окреме приміщення для матерів з немовлятами, де вони зможуть спостерігати за відправою з монітору у ті хвилини, коли потрібно буде приділити увагу дитині. Також Владика поділився з присутніми планами з розвитку Київської архиєпархії, зокрема щодо зведення нових храмів УГКЦ у віддалених районах столиці. Наприкінці служби усі присутні змогли ознайомитися з матеріалами фотовиставки, що у ній монашество представило результати своєї катехитичної, харитативної та культурно-просвітницької діяльності на теренах Київської архиєпархії. Також було представлено Синкела у справах монашества Київської архиєпархії - єрм. Василя Тучапця, ЧСВВ.

Прес-служба Київської архиєпархії

Інформаційна довідка: На даний час в Київській архиєпархії здійснюють своє служіння такі спільноти богопосвяченого життя:
Чоловічі: ·         Монахи-студити ·         Чин святого Василія Великого ·         Салезіянське Згромадження Св. Івана Боско ·         Чин Найсвятішого Ізбавителя, редемптористи Жіночі: ·         Сестри чину святого Василія Великого ·         Сестри Редемптористки ·         Згромадження Сестер Служебниць ·         Згромадження Сестер Пресвятої Родини ·         Сестри Фатімської Богородиці  Загалом: 26 сестер, 13 єроморнахів та 6 братів.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next