АКТУАЛЬНО

У Київській архиєпархії відзначили день священика

П'ятниця, 01 липня 2016, 16:20
30 липня 2016 року, у свято Пресвятої Євхаристії в Київській архиєпархії, священики зі своїми сім’ями відзначили день священика. Захід проходив у рамках формаційних курсів, які цього року відбувалися у смт Ворзель, що на Київщині.

Святкування були приурочені до кількох знаменних подій: ювілею 20-річчя з дня проголошення Києво-Вишгородського екзархату, 60-річчя з дня народження та сьомої річниці архиєрейської хіротонії владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київського. Очолив святкування Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Торжества розпочалися напередодні з Великої вечірні, на якій душпастирі зі своїми родинами дякували Богу за дар покликання до священичої діяльності в Київській архиєпархії.

Опісля наймолодші учасники заходу привітали владику Йосифа з ювілеями та подарували Йому пісню, яку підготували під опікою с. Наталії Зелінської, МНІ. Відтак близько 30 дітей підійшли до єпископа, щоб привітати Його особисто.

Пізніше всіх було запрошено до продовження святкування, під час якого проходив творчий вечір, що його провадив співочий колектив священиків «Новий Час» (тріо) під керівництвом о. Романа Назаркевича.

Перед концертом владику також привітав Блаженніший Святослав, який подякував єпископу за його служіння та жертовну працю: «У цей святковий день дякуємо Господеві за дар Вашого життя і за всі дари, якими Він так рясно Вас наділив… За весь Ваш труд складаю Вам сердечну подяку та висловлюю визнання і похвалу. Бажаю, щоб Всевишній благословив Вас міцним здоров’ям і надалі засилав Вам свої дари», - ідеться в Патріаршій грамоті.

Після слів Його Блаженства продовжилося святкування, під час якого лунали пісні у виконанні духовенства та запрошених гостей.

Наступного дня в рамках святкових заходів служили Утреню, а опісля Божественну Літургію, яку очолив владика-ювіляр. Під час проповіді архиєрей зауважив: «Господь залишив себе в Пресвятій Тайні Євхаристії і ми цю Тайну творимо з Божою ласкою від початку і до кінця: від приготування хліба-просфори до молитви перєстествлення хліба на Тіло і вина на Кров Господа нашого Ісуса Христа. Празник Пресвятої Євхаристії, - наголосив він, - має бути ще однією нагодою для того, щоб кожен із нас переосмислив, що творить Господь нашими руками, та словом: «Прийміть їжте». Про це слід говорити з мирянам та усвідомлювати, що їхнє «Амінь», яке означає «Нехай так буде», є дуже важливе для звершення цієї Тайни».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next