АКТУАЛЬНО

У Київській дитячій клінічній лікарні уперше відбулися екомісії

Середа, 09 листопада 2016, 14:00
8 листопада 2016 року, у день Святого великомученика Димитрія Мироточця, у Київській дитячій клінічній лікарні №1 уперше відбулися екомісії. Захід провели у співпраці з Комісією душпастирства охорони здоров'я Київської архиєпархії, яку очолює медичний капелан отець Віталій Воєца.

Розпочали екомісії у каплиці Преподобного Агапіта Печерського УГКЦ, де на початку всі присутні: а це представники різних відділень лікарні, завідувач хірургічного відділення та адміністрації лікарні, помолилися молебень за хворих, а опісля була лекція референта з питань екології Київської архиєпархії о. Романа Романовича.

Священик розповів присутнім, як Церква реагує на виклики сьогодення, які стосуються безвідповідального ставлення людини до довкілля та формує чи, радше, відновлює гармонічну взаємодію у співвідношенні людини та Божого творіння. Референт розповів про новизну поняття екологічного гріха та закликав усіх бути не байдужими до поширення інформації про спільну відповідальність за створіння, а головно у практичний спосіб показати, як ми піклуємося про ті ресурси, які отримали як Божий дар.

На завершення екореферент подякував о. Віталію за допомогу в організації цього заходу, а також слова вдячності були адресовані всім присутнім, що знайшли час на екологічну катехизу. А на знак майбутньої співпраці всі присутні змогли отримати подарунки від екобюро, а це церковно-екологічні календарі, екозакладки та наклейки і інші друковані видання.

Прес-служба референтури із питань екології Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next