АКТУАЛЬНО

У Київській фортеці відбувся прем’єрний показ вистави «Володимир» театру «Притча»

Вівторок, 20 серпня 2013, 13:58
15 серпня 2013 року у військовій частині Міністерства внутрішніх справ №3066, що на території історичної пам’ятки «Київська фортеця», відбувся прем’єрний показ вистави «Володимир».

Вистава приурочена до святкувань 1025-ліття Володимирового Хрещення і представляє внутрішню боротьбу, філософське бачення і деякі варіації можливого процесу прийняття Володимиром доленосного рішення для всієї Київської Русі.

До молодих курсантів виставу привіз молодіжний духовний театр «Притча». Організований при Департаменті Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, театр став не тільки міжконфесійним, а й об’єднав широке коло як глибоко віруючих і практикуючих християн, так і зовсім невоцерковлену молодь. Можливо, для когось акторська гра стане також шляхом пошуком живого Бога, як колись це було для Володимира.

Під час прем’єрного показу і до виконавців, і до глядачів, які, фактично, є їхніми однолітками, звернулися військові капелани о. Дам’ян Габорій та о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, які вже не перший рік у різний спосіб співпрацюють з військовими, прищеплюють молоді любов до ближнього і виробляють критерії оцінки дійсної краси і справжні цінності.

Режисер-постановник вистави Оксана Лукавенко, напевне, єдиний професіонал у театральній справі з усієї спільноти. Всі актори є аматорами, але надзвичайно відданими своїй справі.

Постановка здійснена за п’єсою Теофана Прокоповича і в Україні виконана вперше (хоча деякі спроби вже були в діаспорі 25 років тому).

Для того щоб постановка дійшла до глядача, задіяли волонтерів із різних галузей, долучалися друзі, батьки, знайомі, які шили костюми (мама Оксани) чи готували декорації (Лілія Гнатюк), а хтось допоміг своїм транспортом.

Творчий керівник театру Марічка Сохацька зуміла зібрати і заохотити абсолютно різних як за віком, так і за фахом й віросповідання людей.

Наступний показ вистави відбувся під час нічних чувань на освяченні Патріаршого собору в ніч з 17 на 18 серпня.

 

Прес-служба Департаменту капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next