АКТУАЛЬНО

У Київській парафії Святого Миколи Доброго відбулися місії тверезості

Понеділок, 22 вересня 2014, 11:54
«21 вересня 2014 року, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, у храмі Святого Миколая Доброго на Подолі в Києві відбулися місії тверезості», - повідомляє о. Роман Сиротич.

На двох святкових Літургіях під час проповіді о. Євген Чернюк, голова підкомісії «За тверезість життя» Київської архиєпархії УГКЦ, представив тривожну ситуацію в Україні  щодо споживання алкоголю. Зокрема те, що в Україні цього року за статистикою ВООЗ припадає 13,9 літра чистого алкоголю в рік на душу населення. Притому, згідно з дослідженнями ВООЗ, незворотна деградація генофонду – тобто, виродження нації – починається за вживання 6-8 літрів алкоголю на рік на душу населення. Навіть більше, Україна посідає перше місце з підліткового алкоголізму.

Відтак священик розповів про діяльність Церкви в напрямку боротьби проти пияцтва, яке завдає нищівного удару по всіх сферах життя людини. Алкоголізм є хворобою душі і тіла, а й навіть духовною недугою, котра є загрозою спасіння людини. Власне, спасіння людських душ, провадження людини до Христа, нашого Спасителя, є першочерговим завданням Церкви. Тому боротьба проти залежностей, зокрема узалежнення від алкоголю, є дуже актуальним в нинішній ситуації, коли проблема пияцтва торкається майже кожну родину нашого народу.

Тому о. Євген заохотив присутніх молитвою, словом і ділом, кожен на своєму місці і у своїй домівці, а найперше власним прикладом вести і проповідувати тверезий спосіб життя.

Отож піч час Служби Божої в особливий спосіб молитвою Церкви молилися за узалежнених, їхys сім'ї і за те, щоб Господь через добрий приклад батьків утверджував молодь парафії у чесноті тверезості.

На завершення Літургії була заснована Золота книга тверезості, яка є благословенною Церквою. За посередництвом цієї книги неузалежнені люди, молячись і складаючи присягу, творячи своєрідний піст, відрікаючись на певний термін від споживання алкогольних напоїв, в намірі за узалежнену особу чи осіб. У такий спосіб через піст і молитву, які мають велику силу допомогти узалежненому найперше усвідомити свій стан і стати на шлях зцілення. Людині важко саму себе змінити, а інших тим паче, однак, переконані у всемогутній силі нашого Господа Бога, який хоче, щоб усі без винятку були зцілені, були щасливі і здорові, щоб усі спаслися і навічно були з Ним у Царстві Божому.

Прес-служба парафії Миколи Доброго

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next