АКТУАЛЬНО

У Київській семінарії відбулися піддияконські свячення братів VI курсу

Понеділок, 22 квітня 2019, 11:43
«Час розкидати каміння, а час їх збирати», – каже автор книги Проповідника. Ці слова стали актуальним для братів VI курсу, адже вони отримали піддияконські свячення з рук владики Йосифа Міляна.

Чин поставлення у піддиякони відбувся після молитви Великої вечірні з литією, яку очолив владика Йосиф, Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

«Шість років тому ми отримали дозвіл про прийняття цих хлопців до лав семінаристів. Тоді вони стояли біля дверей входу до семінарії, а тепер стоять біля дверей виходу до дорослого служіння. І біля перших, і біля других дверей стояв владика Йосиф», – такими подячними словами привітав владику протоієрей Петро Жук, ректор семінарії.

Брат Микола Зінченко від імені спільноти VI курсу промовив подячне слово владиці Йосифові і наголосив на знаку довіри до нас із боку Церкви, яка жестом піддияконських свячень запрошує до прийняття зрілих кроків у служінні.

У проповіді єпископ символічно говорив про запах, опис якого знаходимо на сторінках Євангелія. Як сказав архиєрей, цитуючи Папу Франциска, добрий пастир повинен пахнути запахом своїх овець. Щоб задовольнити духовні потреби людей, нам потрібно набиратись Божих флюїдів, що походять тільки з джерела життя.

Дякуємо ректорату Київської семінарії, нашим братам і сестрам за формування та настанови, дякуємо нашим батькам та рідним за турботу та підтримку, дякуємо Церкві, що виховує нас і готує на майбутнє служіння, і дякуємо Богові за дар покликання.

бр. Владислав Ігнатюк, VI курс


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next