АКТУАЛЬНО

У Київській Трьохсвятительській семінарії УГКЦ відзначили «Годину Землі»

Середа, 23 березня 2016, 22:21
19 березня 2016 року Київська Трьохсвятительська семінарія УГКЦ приєдналася до міжнародної акції «Година Землі» низкою освітньо-виховних, молитовних та практичних заходів екологічного спрямування, кульмінацією яких стала молитва Вечірньої, яка відбувалася при при запалених свічках і вимкнутому електричному освітленні.

Того дня семінарію відвідали о. Роман Романович, референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архиєпархії, та о. Михайло Неїжмак, екореферент Донецького екзархату, які презентували Великопісну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка має за мету допомогти глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

Отець Михайло загострив увагу майбутніх душпастирів на тому, що Ювілейний рік Божого милосердя подає чудову нагоду для того, щоб застановитися над значенням діл милосердя щодо тілі і щодо душі для наших ближніх і для всього Божого створіння.

Отець Роман сконцентрував особливу увагу на понятті екологічного гріха та класифікації його як гріха, що кличе про помсту до неба. Екореферент Київської архиєпархії запропонував присутнім завдяки відповідним питанням провести своєрідний екологічний іспит сумління, щоб системно проаналізувати відповідність нашого щоденного життя до Божої волі у матерії ставлення до природного довкілля.

Не обійшлось також без конкретних діл милосердя стосовно природи. Так, за участю екореферентів, семінаристів та семінарійного проводу на чолі з ректором о. Петром Жуком було висаджено саджанці фруктових дерев в семінарійному саді.

На завершення екореференти подякували ректору, семінаристам та всім присутнім за теплу зустріч та чудову атмосферу і передали для бібліотеки семінарії інформаційні матеріали, підготовані Екобюро УГКЦ, які містять підказки стосовно конкретних можливостей свідчення християнської віри через конкретні діла милосердя щодо створеного Богом світу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next