АКТУАЛЬНО

У Києві відбулося чергове засідання Душпастирської ради при Державній пенітенціарній служби України

Вівторок, 26 січня 2016, 12:30
22 січня 2016 року в приміщенні центрального апарату Державної пенітенціарної служби України в Києві відбулося чергове засідання Душпастирської ради при ДПтС України. На засіданні обговорили питання шляхів впровадження в Україні концепції тюремного капеланства та проекту положення про здійснення душпастирської опіки в установах ДПтС України; організації та проведення у 2016 році міжнародної науково-практичної конференції «Сучасність і перспективи душпастирської опіки в пенітенціарній системі України»; змісту навчально-професійної програми, за якою проходитимуть курс навчання капелани. Повідомляє Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Рішенням Душпастирської ради було створено дві робочі групи: для розробки проекту Положення про здійснення душпастирської опіки в установах ДПтС України та для опрацювання програми і термінів навчання капеланів на базі відомчих навчальних закладів ДПтС України.

Навчання капеланів відбуватиметься в Київському інституті кримінально-виконавчої служби, Чернігівській пенітенціарній  академії, Білоцерківському училищі професійної підготовки персоналу та Дніпродзержинському училищі професійної підготовки персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України. Тому на засіданні були представники керівництва згаданих навчальних закладів, що представили свої програми підготовки капеланів. Учасниками зустрічі було затверджено чотири навчальні модулі компетентності: правової, режимної, психолого-педагогічної і фахової (душпастирської). Підсумком навчання капеланів в міжконфесійних групах буде тестування для оцінки рівня засвоєння матеріалу.

В рамках підготовки  конференції в Києві  «Сучасність і перспективи душпастирської опіки в пенітенціарній системі України» члени Душпастирської ради створили оргкомітет науково-практичної.На завершення члени Душпастирської ради обговорили можливість моральної підтримки членів персоналу ДПтС та членів їх родин у зв’язку з перспективою масштабних скорочень та реорганізації служби, засвідчуючи свою солідарність з необхідним соціальним захистом працівників установ, які підлягають закриттю.

Головуючий на засіданні протоієрей Костянтин Пантелей запросив усіх речників Церков, що належать до Душпастирської ради, взяти участь в екуменічному молебні 24 січня, який пройшов в храмі Cвятого Василія Великого у Києві в рамках Тижня молитов за єдність християн.

Відтак члени правління Української християнської міжконфесійної місії «Духовна і благодійна опіка в тюрмах», що входять до Душпастирської ради, обговорили питання спільних заходів на найближче майбутнє.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next