АКТУАЛЬНО

У Княжичах для працівників Патріаршої курії провели день духовної віднови

Середа, 23 жовтня 2019, 22:43
У середу, 23 жовтня 2019 року, у резиденції у Княжичах, де прожив свої останні роки земного життя Блаженніший Любомир, відбувся день духовної віднови працівників Патріаршої курії УГКЦ. У синодальному рішенні цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ йдеться про щомісячний день духовної віднови для працівників єпархіальних курій і управлінь. Тому незабаром можна очікувати на те, що така подія стане певним стилем життя і праці в куріях різного рівня.

«Ми хотіли передусім відповісти на пропозицію синодальних отців, щоб єпархіальні управління та всі ті структури, які допомагають правлячим єпископам у виконанні їхніх завдань, не тільки виконували свої обов’язки у різних секторах свого служіння, а й щоб вони оживляли своє служіння молитвою і черпали натхнення з Божого Слова», – сказав у коментарі владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, який був духовним провідником дня віднови.

Владика розповів, що подібно як на Синоді єпископи розпочинають свої синодальні діяння молитвою, роздумами над Божим Словом, мають окремого проповідника під час Синоду, який провадить дорогами Божого Слова, владики хотіли запропонувати подібний формат для своїх найближчих співпрацівників у їхніх куріях.

«Я дуже радий, що Патріарша курія відгукнулася на цю ініціативу і дуже швидко зголосилася пережити цей день роздумів, молитви, спілкування з Богом і між собою», – зауважив владика Богдан Дзюрах.

Також він пояснив, які акценти хотів поставити під час духовних наук: «Я вибрав біблійний текст, який всім знайомий, а саме: відвідини Ісуса у Витанії, де проживали його приятелі Марта, Марія та Лазар. Саме на прикладі тих осіб, які прийняли подорожнього Ісуса, я хотів зосередити увагу учасників цієї зустрічі на трьох моментах: перший – на дорогу як символ нашого духовного життя, другий – слухання Божого Слова, а третій – служіння. А якщо однією фразою, то це дорога церковного слухання Божого Слова і радісного служіння в Церкві. Ішлося про те, щоб ми справді у Божому Слові черпали натхнення, силу і світло для нашого щоденного служіння, щоб воно приносило славу Богові, а нам – радість і благословення».

На завершення духовної віднови о. Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії, подякував владиці Богданові за те, що він не тільки вказав на важливість проведення дня духовної віднови, а й радо погодився стати його провідником і проповідником. Також слова подяки прозвучали на адресу сестер служебниць, які своєю гостинністю уможливили проведення цього дня у Княжичах.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next