АКТУАЛЬНО

У Княжичах молодь із Києва провела захід для вшанування пам'яті Блаженнішого Любомира

Вівторок, 13 червня 2017, 22:24
10 червня 2017 року у Княжичах, що на Київщині, молодь Київської архиєпархії провела відпочинковий захід для вшанування пам'яті Блаженнішого Любомира.

Захід організувало Товариство українських студентів-католиків «Обнова-Київ». За словами учасників, подія відбулася задля спільного відпочинку, а також щоб відкрити значущість постаті Блаженнішого Любомира в житті молодої людини.

Розпочали відпочинок молитвою у приватній каплиці Блаженнішого Любомира, де впродовж багатьох років він спілкувався  з Богом. Молебень очолив о. Андрій Боднарук, який, промовляючи до молоді, звернув увагу на вміння добре володіти вільним часом: «Від того як ви будете поводитися на канікулах (без обов'язку вчитися та працювати, але свідомо приймаючи рішення щось робити, вивчати, пізнавати), залежить те, як ви будете поводитися і в житті», - зазначив душпастир.

Як розповіли учасники, під час молитви в каплиці, де раніше молився Блаженніший Любомир, панувала особлива атмосфера: «Це була чудова нагода ще і ще раз дякували Богу за отримані ласки під час навчального року».

Після подячного Молебню також помолилася Панахиду за упокій душі архиєрея Любомира. «Ми особливо сьогодні молилися за те, щоб Господь якнайшвидше прославив нашого патріарха ласкою святості. Santo Subito!» - наголосив священик.

Після цього з молоддю зустрілися владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, а також о. Микола Семенишин, особистий секретар Блаженнішого Любомира, та с. Вероніка. Вони розповіли молодим людям про особливі моменти з життя покійного, а також показали його особисті речі.

Після цього захід продовжили на галявині лісу, поряд із Київською Трьохсвятительською духовною семінарією. Там молодь провела пізнавальний квест, а також безліч цікавих ігор. Під час пікніка було організовано смачний стіл за підтримки БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next