АКТУАЛЬНО

У Коблево повели еколекції для священичих родин Одеського екзархату

П'ятниця, 08 червня 2018, 14:33
З 4–7 червня 2018 року в м. Коблево Миколаївської області на базі готельно-відпочинкового комплексу «Лагуна» відбулися реколекції для священичих родин Одеського екзархату.

Розпочалися духовні зустрічі молитвою Вечірні й продовжилися привітальним словом владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського, а відтак до слова було запрошено реколектанта ієромонаха Студійського уставу о. Іллю Мамчака, ігумена Свято-Успенської Унівської лаври.

У своїх науках отець-реколектант давав духовні настанови для священиків та їхніх дружин. Реколектант ширше розкрив теми молитви, Слова Божого в житті людини, гріха та іспиту сумління. Ієромонах Ілля радив заглиблюватися у свій внутрішній стан і роздумувати над собою на самоті й робити для себе певні настанови на майбутнє, адже реколекції є найбільш благодатним часом для віднови Духа Божого в кожному з нас й пізнанні Бога в істині. «Чому людина так відкрита на людські слова і так не розуміє мову Божу? Щоб зрозуміти божественну Господню мову, треба з Ним спілкуватися, зв'язок між Богом та людиною під час молитви розпалює божественний вогонь».

Ведучи бесіду про боротьбу з пристрастями та здобування чеснот, реколектант наводив приклади з життя апостолів, Святих Отців й подвижників сучасності, через які показував шлях конкретних осіб до Бога.

Під час реколекцій священики мали можливість поспілкуватися , адже великі відстані між парафіями утруднюють їхнє міжособистісне спілкування і персональний контакт з єпископом.

Принагідно, у середу 6 червня, владика Михайло довів до відома всіх присутніх декрет про призначення протопресвітером Миколаївського деканату о. Тараса Павлюса, подякувавши попередньому декану о. Роману Балиті за служіння для священиків цієї округи.

На завершення реколекцій о. Ілля Мамчак виголосив завершальну науку й спільно зі священиками помолився Молебень до Христа-Чоловіколюбця. Владика Михайло від імені священиків та їхніх родин склав подяку о. Іллі за глибокі й змістовні повчання та спільну молитву.

Прес-служба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next