АКТУАЛЬНО

У Коблевому відбулися реколекції для священничих родин Одеського екзархату УГКЦ

П'ятниця, 18 вересня 2020, 13:09
З 14 по 16 вересня 2020 року в Коблевому Миколаївської області, з благословення владики Михайла Бубнія, відбулися реколекції для священничих родин Одеського екзархату. Цьогорічні духовні зустрічі, які вже стали доброю і унікальною практикою для Одеського екзархату, провадив реколектант о. Василь Баглей, місіонер Божого милосердя з Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Розпочалися духовні зустрічі молитвою Вечірні, продовжилися привітальним словом владики Михайла, а відтак до слова було запрошено реколектанта. Протягом трьох днів отець-реколектант давав духовні настанови для священників та їхніх дружин, висвітлюючи різні теми.

За словами о. Василя, не буде розвитку парафії, якщо священник не виходить із зони комфорту. Реколектант наголошував на важливості слова, яке є головним інструментом священника. Людина є продуктом тих слів, які вона чує від батьків і людей, які її оточують. Також людина виявляє свою сутність за допомогою слова, тому в час сучасних комунікацій важливо не забувати про міжособистісне спілкування, яке будує відносини як у сім’ї, так і в парафії.

Під час реколекцій владика Михайло розповів про важливі події, що відбулися протягом останнього часу на території екзархату. Єпископ наголосив на нових можливостях євангелізувати через засоби сучасної комунікації, які відкрилися під час пандемії коронавірусу. Згадав також про освячення монастиря сестер СНДМ в Одесі та місця під будівництво храму в Затоці. Особливу увагу владика звернув на навчання катехитів з усіх парафій за програмою Катехитично-педагогічного інституту Українського католицького університету, яке проходитиме в Одесі, і привітав семінариста Львівської духовної семінарії Андрія Кічуру, який виявив бажання місійного служіння на території Одеського екзархату.

Третій день реколекцій розпочався подячною Божественною Літургією з нагоди ювілею 50 річчя від дня народження владики Михайла Бубнія. Від імені усіх священнослужителів із золотим ювілеєм екзарха привітав о. Іван Третяк, подарувавши архиєреєві панагію та нагрудний хрест. Рівно ж привітав екзарха Одеського Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Патріаршу грамоту з нагоди 50 -річчя ювілярові вручив о. д-р Микола Слободян, судовий вікарій.

«Дякую за вітання і подарунок. Мені дуже приємно провести цей день з тими, до яких мене послав Господь. Велике спасибі і хай Господь усіх нас благословить на подальше життя», - сказав владика у подячному слові. 

На завершення реколекцій ювіляра тепло вітали діти священнослужителів екзархату, даруючи душевні слова та пісні, а також було показано фільм-портрет про владику Михайла та його життєвий шлях. Опісля відбулася святкова трапеза із святковим тортом.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next