АКТУАЛЬНО

У Коломиї говорили про механізми ефективної підтримки вразливих груп населення

Вівторок, 17 вересня 2013, 10:21
Благодійний фонд «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» провів круглий стіл на тему: «Створення механізмів ефективної підтримки вразливих груп населення та медико-соціальних інституцій у малих містах України».
Участь у круглому столі, який пройшов у прес-центрі Коломийсько-Чернівецької єпархії, взяли представники державних установ: лікарень, інтернатів, геріатричних пансіонатів, а також представники влади, які безпосередньо займаються проблемами малозабезпечених людей. Метою проведення круглого столу є вивчення потреб організацій. Ідеться не лише про матеріальну складову, а й про навчання кадрів.

«Вирішення гуманітарних проблем» – назва пілотного проекту, який реалізовує БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Цей проект полягає в тому, що буде створено базу даних усіх, хто потребує допомоги, та людей і організацій, які можуть надати цю допомогу. Він здійснюється, окрім Івано-Франківської області, ще на Волині та Одещині.

«Проект «Вирішення гуманітарних проблем» спрямований на те, щоб ми могли віднаходити в невеликих містах ту допомогу, яку не можуть надати державні чи приватні організації, – каже диякон Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». – Ми будемо займатися здебільшого потребами саме організацій. Для прикладу, якщо лікарня потребуватиме обладнання, а в нашого партнера воно є, то ми допоможемо його скерувати за адресою, щоб воно служило ефективно і за призначенням».

У круглому столі взяв участь Роман Лазорко, директор Коломийського геріатричного пансіонату. За словами чоловіка, вже віддавна ведеться тісна співпраця між його організацією та Карітасом, а після успішної реалізації проекту з’явиться можливість пошуку нових партнерів і благодійників.

Участь у круглому столі передбачала заповнення анкети «Оцінка стану надання допомоги особам з особливими потребами та визначення нагальних проблем, які можуть бути вирішеними на місцевому рівні» та підписання меморандуму про партнерство і співпрацю між БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» та соціальними і медичними організаціями.

 

Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»

ТЕГИ: карітас
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next