АКТУАЛЬНО

У Коломиї молилися за владику Миколу (Сімкайла) до річниці упокоєння

Вівторок, 20 травня 2014, 15:09
Божественну Літургію за упокоєння світлої пам’яті владики Миколи (Сімкайла) в катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї очолив владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, 20 травня.

Заупокійне Богослужіння співслужили: Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) та понад сотня священиків Коломийсько-Чернівецької єпархії та Івано-Франківської архиєпархії. Був і владика-емерит Іван (Бойчук) УПЦ КП.

“Ми зібралися в соборі Преображення Господнього, щоб спільно звершити заупокійну молитву за архиєрея Миколу (Сімкайла). І тут, катедральному храмі, біля тетраподу, можемо бачити написане кредо владики Миколая: “Хто дає, наповнює серце, а хто бере, наповнює руку”. Наша любов до цього славного ієрарха проявляється у двох речах: пам’яті і молитвах. Не тільки сьогодні, але й кожного дня справжня любов проявляється в молитвах за спокій його душі. Якщо ми вранці і ввечері згадуємо владику Миколу у своїх молитвах, тоді ми правдиві у своїх словах, тоді ми справді любимо, шануємо і пам’ятаємо його”, - сказав у проповіді владика Василь.

Усі присутні, а це і родина, представники влади міста, району, області, віряни собору, вийшли під молитовний піснеспів “Христос воскрес”, до могили покійного владики Миколи, де була відслужена Панахида. Єпископ Василь склав подяку митрополитам, владиці Іванові, родині, представникам влади і всім присутнім за спільну молитву.

“Вічна тобі пам’ять, дорогий владико Миколо! Спи спокійно, сину України, а ми, тут живучі, будемо продовжувати твої розпочаті богоугодні справи. Амінь”, - такими словами завершив Єпарх.

фоторепортаж

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next