АКТУАЛЬНО

У Коломиї молитовно відзначили тридцять першу річницю виведення військ з Афганістану

Понеділок, 17 лютого 2020, 11:51
Щороку 15 лютого коломийська громада та члени Спілки ветеранів Афганістану біля меморіального комплексу на вулиці Січових Стрільців проводять мітинг-панахиду.

Молитву за упокій душ полеглих синів Коломийщини очолив правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк та єпископ Коломийський і Косівський ПЦУ Юліан Гатала спільно з духовенством.

Звертаючись до присутніх, владика Василій сказав: «Війна – це не тільки бої, героїзм і подвиг, це важкі людські страждання, нелюдські випробування, це смерть багатьох людей. Війна – це горе не однієї людини, а всього народу. Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії, яка несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі материнських сердець. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою було – повернутися живим».

Зі свого боку голова Коломийської організації ветеранів Афганістану Йосип Тодорів подякував усім, хто підтримує Спілку, піклуючись про ветеранів. Також п. Йосип зауважив, що саме у день великого християнського свята Стрітення Господнього відбулося виведення радянських військ з Афганістану і зустріч наших воїнів на рідній землі: «Видно Бог так дав, щоб всі, хто вижив, у цей день зустрілися зі своїми родинами».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next