АКТУАЛЬНО

У Коломиї молитовно відзначили тридцяту річницю виведення військ з Афганістану

Понеділок, 18 лютого 2019, 12:44
У Коломиї, біля меморіального комплексу воїнам-афганцям, Правлячий архиєрей Коломийської єпархії Василь Івасюк та Керуючий Коломийською єпархією ПЦУ Єпископ Коломийський і Косівський Юліан Гатала спільно з духовенством відслужили панахиду з нагоди тридцятої річниці виведення військ з Афганістану.

«Цей день, який щороку вшановуємо, є закінченням афганської війни для неіснуючої нині держави СРСР. Тоді закрилася остання сторінка героїчного і трагічного літопису боїв. Кривава війна забрала життя багатьох військових людей. «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5, 9) – ці слова можна віднести до наших воїнів-афганців. Тож нехай Пресвята Богородиця, Мати Божа Неустанної Помочі, береже кожного з них і дає здоров’я, щоб послужити Матері-Україні на многії літа, а всім полеглим у боях – вічная пам’ять», – сказав владика Василь. 

На захід прийшли ветерани-афганці, військовослужбовці, представники влади та чимало коломиян. До присутніх звернувся голова спілки коломийських афганців Йосип Тодорів, який поділився згадками про тодішні події та подякував усім, хто підтримує спілку сьогодні. Відтак слово мали голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков та заступник міського голови Володимир Бойцан.

По закінченню коломияни пом’янули всіх, хто брав участь у бойових діях, і віддали їм шану, поклавши квіти до меморіалу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next