АКТУАЛЬНО

У Коломиї офіційно розпочалася цьогорічна молитовна ініціатива «Мільйон дітей моляться вервицю»

Середа, 06 жовтня 2021, 10:53
1 жовтня 2021 року у Коломиї за сприяння папської фундації «Церква в потребі» та Патріаршої курії УГКЦ у співпраці із місцевим «Карітас-Коломия» відбулося відкриття молитовної ініціативи «Мільйон дітей моляться вервицю».

Ініціатором проведення заходу став директор єпархіального осередку «Карітас-Коломия» о. Сергій Триф’як. Саме він запросив п. Ірину Вереш, майстиню із плетіння вервиць для Церковної інтернет-крамниці УГКЦ, як координаторку для здійснення цього задуму. Тож 22 дітей молодшого та середнього шкільного віку із багатодітних та малозабезпечених сімей мали нагоду навчитися самостійно плести вервиці із кольорового каміння. Для цього учасникам майстер-класу було надано 59 кам’яних коралинок різного кольору, які вони самі обрали, та мотузку. Усі вервиці увінчувалися медальйоном із Пресвятою Богородицею.

Символічно, що початок ініціативи припав на 1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку. Саме тому до участі у майстер-класі з плетіння вервиць були також запрошені особи поважного віку.

Наприкінці заходу діти, які навчилися плести вервиці та зробили свої перші засоби молитви, мали можливість подарувати їх особам поважного віку та залишити собі для подальшої молитви. Окрім того, їм були роздані буклети, спеціально приготовані папською фундацією «Церква в потребі», про молитовну ініціативу «Мільйон дітей моляться вервицю» та про те, як на ній молитися.

«Метою цього заходу стало приєднання до всесвітньої молитовної ініціативи та дарування радості дітям і людям поважного віку. Окрім того, діти змогли виготовити для себе та рідних вервиці, із якими зможуть помолитися 18 жовтня – у день проведення основного моменту акції «Мільйон дітей моляться вервицю», - зазначив о. Сергій Триф’як, один із організаторів події.

Варто зазначити, що цей майстер-клас у Коломиї розпочав молитовну ініціативу «Мільйон дітей моляться вервицю» в Українській Греко-Католицькій Церкві. Впродовж 1-18 жовтня організатори акції із Патріаршої курії УГКЦ планують провести 10-15 таких майстер-класів із плетіння вервиць у різних куточках нашої країни. Наступними 9 жовтня стануть спільноти дітей у Чернігові під опікою сестер редемптористок та у Стрию, а також дитячий будинок сімейного типу в м. Королево 11 жовтня.

Повідомив о. Іван Вихор


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next