АКТУАЛЬНО

У Коломиї поховали українського військового Романа Фурика

Вівторок, 13 січня 2015, 21:29
13 січня в Коломиї прощалися з добровольцем Національної гвардії України Романом Фуриком. Похоронну відправу очолив владика Василій (Івасюк), правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії, в катедральному соборі Преображення Господнього.

Попрощатися з Романом прийшло понад тисячу коломиян. Труну з тілом пронесли центральними вулицями міста з усіма військовими почестями.

«Нехай наша молитва і слава Героя, яку Роман по правді заслужив, увінчають його у вічність. Роман поклав життя на вівтар Батьківщини перед Богом. Його могила стала свідченням подвигу, а хрест - знаком воскресіння. У цей буремний час для нашої держави станьмо всі на захист рідної землі, родини, мами, дружини, дитини…», - промовив на похороні архиєрей.

Роман Фурик загину 9 січня під Станицею Луганською. З перших днів війни Роман захищав рідну країну. На третій день Різдвяних свят разом із побратимами батальйону імені генерала Сергія Кульчицького потрапив у засідку ворога.

Поховали 52-річного Романа на Алеї Слави міського цвинтаря.

Вічная пам’ять Героєві України!

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next