АКТУАЛЬНО

У Коломиї попрощалися із загиблим на Донбасі старшим лейтенантом Степаном Воробцем

Вівторок, 24 червня 2014, 21:29
23 червня коломияни прощалися із загиблим на Донбасі уродженцем Коломиї 27-річним Степаном Воробцем, який був командиром розвідувальної роти. У соборі Святого Архистратига Михаїла владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, разом із священиками Коломиї очолив похоронну відправу.

“Герой України Степан - вірний син свого народу, котрий у боротьбі за мир віддав найцінніше - життя. На своїй сторінці в соцмережі Степан написав такі слова: “Дякую Тобі, Боже, що я народився Українцем. Дякую Тобі, що довірив мені почесну справу захищати українську землю та українську націю. Дякую за величну історію та славних предків наших. Дякую Тобі, що не піддаюся смутку виконуючи обов’язок… За життя - на смерть, з Україною в серці!” Подивися, дорогий брате Степане, тебе зустрічає Гуцульський край молитвою і доземним поклоном! Ти склав найвищу жертву свого життя і вічно став на охорону границь нашої держави”, - сказав у похоронному слові до присутніх єпарх.

У супроводі численної похоронної процесії полеглого за Україну Степана поховали на центральному міському цвинтарі, де виокремлено місце для полеглих героїв наших часів, яке названо Алеєю Слави.

Міський голова Коломиї Ігор Слюзар своїм розпорядженням оголосив на території міста 23 червня днем жалоби за загиблим.

о. Василь Перцович

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next