АКТУАЛЬНО

У Коломиї представили фільм про покійного владику Миколу (Сімкайла) “Ужинки Миколаєвої ниви”

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:05
У рамках програми відкриття Року митрополита Андрея Шептицького в Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ 21 січня у Коломиї презентували фільм про покійного владику Миколу Сімкайла, Єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Документальний фільм “Ужинки Миколаєвої ниви” про мужнього єпископа – це спільне творіння голови обласної організації Національної спілки журналістів України Вікторії Плахти та директора Школи журналістики Наталії Димніч.

У представленні фільму взяли участь три архієреї: Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, та Єпископ-помічник Івано-Франківський Йосафат (Мощич), духовенство єпархії, представники влади, віряни.

Вікторія Плахта виступила перед присутніми і відзначила багатогранність особистості світлої пам’яті владики Сімкайла. У фільмі понад тридцять осіб розповідають про владику Миколу і жодного повторення нема.

Після перегляду всі ще раз переконалися у великій постаті владики Миколи, який невтомно трудився для спільного блага. “Владика Микола горів, горів і згорів. Його енергійність нікого не залишала байдужим”, - так підсумував фільм Михайло Вишиванюк, який двічі був керівником Івано-Франківської ОДА.

Екс-очільник області виступив з ідеєю назвати музей сакрального мистецтва з колекції ікон владики Миколи, що діє при Катедральному соборі, іменем владики Миколая (Сімкайла). Єпископ Василь цю ініціативу підтримав, що викликало оплески усіх присутніх.

Митрополит Володимир, який з владикою Миколаєм мав тісні дружні стосунки, подякував усім за пам’ять і любов до єпископа Сімкайла.

Також виступив ідейний натхненник створення фільму Степан Долик, який відзначив, що це данина пам’яті сильній особистості, яка вірно служила Богові та Україні.

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької  єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next