АКТУАЛЬНО

У Коломиї презентували Катехизм УГКЦ

Понеділок, 10 жовтня 2011, 17:08
8 жовтня у катедральному соборі Преображення Христового м. Коломия відбулися дві урочисті події. Коломийсько-Чернівецька єпархія святкувала День катехита, а також відбулася презентація нового Катехизму УГКЦ «Христос наша Пасха», - повідомила Оксана Бойко, секретар Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ.
8 жовтня у катедральному соборі Преображення Христового м. Коломия відбулися дві урочисті події. Коломийсько-Чернівецька єпархія святкувала цього року День катехита, а також відбулася презентація нового Катехизму УГКЦ «Христос наша Пасха», - повідомила Оксана Бойко, секретар Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ.

Розпочалися урочистості Архиєрейською Літургією, по завершенні якої присутні катехити склали Обітницю катехита та отримали канонічну місію на катехитичне служіння в 2011/2012 навчальному році.

Відтак розпочалася презентація нового Катехизму УГКЦ. Представляли його д-р Михайло Петрович, викладач кафедри богослов’я УКУ та с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ.

Сестра Луїза Цюпа, СНДМ, розповіла присутнім про задум та 10-літній шлях написання Катехизму, про його мету і завдання, структуру, джерела та подала загальний огляд першої частини «Віра Церкви». Другу частину «Молитва Церкви» ширше представив д-р Михайло Петрович – викладач УКУ, координатор цієї частини; а представлення третьої частини «Життя Церкви» відбулося за допомогою аудіозапису презентації Блаженнішого Святослава, який був відповідальний за її написання.

Слід відзначити, що на свято в єпархії зібралося більше 130 катехитів, учителів християнської етики та понад 70 священиків.

На завершення презентації відбулася дискусія у формі запитань і відповідей.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next