АКТУАЛЬНО

У Коломиї провели День духовної віднови для катехитів

Вівторок, 03 грудня 2013, 21:12
30 листопада у катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї відбувся День духовної віднови для катехитів Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

Реколекції розпочав владика Василь (Івасюк), Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, відслуживши Божественну Літургію. У своєму зверненні до катехитів єпископ відзначив велику потребу в систематичному вивченні основних правд віри, що є основою у становленні особи християнина.

Однією з основних подій зібрання катехитів було вручення декретів призначення голів деканальних катехитичних рад, а також вручення вчителям-катехитам канонічної місії на 2014 рік. Призначення голів деканальних рад і канонічну місію отримали священики і катехити, які вже тривалий час виконують катехитичне служіння в деканатах і школах єпархії.

На духовну віднову прибуло близько півсотні катехитів та двадцять священиків, які координують катехитичне служіння в деканатах єпархії. Усі присутні перейшли в нижній храм собору, де оглянули виставку ікон з колекції світлої пам’яті владики Миколи (Сімкайла).

Катехити спілкувалися з владикою Василем, обмінювалися досвідом свого служіння. Також була можливість придбати фахову катехитичну літературу, а також дитячу літературу зі знижкою до дня Святого Миколая. Частину катехитичних видань було роздано безкоштовно.

Духовні науки для катехітів провів о. Василь Оприсько, ЧНІ, з Тернополя. Голови деканальних катехитичних рад на своєму черговому засіданні підсумували працю єпархіальної Катехитичної комісії в 2013 році. Були обговорені певні плани спільного служіння на новий 2014 рік.

У проведенні дня духовної віднови, а також у засіданні Катехитичної комісії активну участь узяла с. Клара Сидорик, СНДМ, яка спеціально на запрошення голови Катехитичної комісії приїхала до Коломиї з Києва.

с. Михайлина Горнакевич, СНДМ,
для прес-служби єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next