АКТУАЛЬНО

У Коломиї провели реколекції для медиків

П'ятниця, 10 серпня 2018, 13:03
9 серпня, у день великого цілителя св. влкмч. Пантелеймона, у катедральному соборі міста Коломиї провели реколекції для медичних працівників. Тема духовних навчань – «Боже об’явлення та його терапевтичний характер». Захід організували Комісія душпастирства охорони здоров’я Коломийської єпархії УГКЦ та Коломийський міський центр ПМСД.

Розпочалася духовна віднова з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Василь (Івасюк). Відтак зі словом проповіді до присутніх звернувся реколектант, доктор біблійного богослов’я о. Іван Січкарик.

Основну увагу проповідник звернув на Біблію, зазначивши, що це Писання має терапевтичний характер. Також священик сказав, що день, коли Церква вшановує пам’ять лікаря св. Пантелеймона, повинен стати нагадуванням про те, що Господь  кличе кожного медика до доброго здійснення свого покликання. «Кожен день ви, дорогі лікарі, повинні виконувати волю Творця так, щоб могти його записати до Царства Небесного», настановляв о. Іван Січкарик.

Після Літургії священик провів для присутніх дві реколекційні науки. У першій пояснив про невід’ємне лікування душі та тіла. «Тіло, на думку священика, – гробниця для душі, коли воно стає немічним». А у другій духовній науці присутні розглянули місця у Святому Писанні, де йдеться про зцілення. «Кожна людина потребує Божого милосердя, щоб бути спасенною, тому лікар, священик, медбрат є покликані наслідувати Христа у своєму житті», – пояснював реколектант. Укотре наголошуючи на потребі читання Святого Письма, священик пригадав слова Івана Золотоустого, який про це каже так: «Справді, з усіх недуг, що обтяжують людську природу, нема ні однієї – ні душевної, ні тілесної, що не могла б дістати ліку зі Святого Писання».

По завершенні навчання відбулося спілкування у форматі питання-відповіді, після чого владика Василь подякував реколектанту. Крім того, єпископ висловив слова вдячності голові Комісії душпастирства охорони здоров’я Коломийської єпархії о. Юрію Савчуку за організацію й проведення реколекцій. Відтак присутні отримали архиєрейське благословення та пам’ятні подарунки.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next