АКТУАЛЬНО

У Коломиї провели розколяду

Понеділок, 06 лютого 2017, 14:19
5 лютого відбулася розколяда під назвою “З нами Бог”. Вже одинадцять років поспіль це дійство організовує Коломийсько-Чернівецька єпархія спільно з міським відділом культури.

Цього року колядувати для коломиян приїхали колективи з Тлумаччини, Снятинщини та Надвірнянщини. Прославляли Христа своїми колядками також колективи м. Коломиї та Коломийського району. Учасники фестивалю розколяди представляли як релігійні громади УГКЦ, так і будинки культури. 

Після урочистого відкриття до слова-благословення запросили правлячого архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Василія (Івасюка). Владика звернувся до присутніх людей в міському палаці культури “Народний Дім” наголосивши: “Різдвяний час є часом спасіння, адже Христос прийшов до кожного, щоб спасти. Він не робить різниці між багатим і вбогим, а всіх спасає своєю любов’ю та робить учасниками Царства Божого. Нехай цьогорічна коляда буде нашою молитвою до Господа, щоб в нашій державі настав мир і не проливалась християнська кров”.

Також на фестивалі були присутніми заступник голови м. Коломия Володимир Бойцан та керівник відділу культури Уляна Мандрусяк. 

Пан Володимир привітав всіх присутніх та звернув увагу на те, що цього року при вживанні порівнянь до словосполучень “різдвяні свята”, “різдвяна феєрія” люди все рідше використовують порівняння “різдвяна казка”, що свідчить про підвищення свідомості, адже народження Христа не є казкою.

Слід зазначити, що до Коломиї прибуло двадцять сім колективів і кожен з них був нагороджений грамотою та цінною релігійною книгою. 

На завершення архієрей вручив грамоти керівнику міського відділу культури п.Уляні Мандрусяк, директору палацу культури п. Яні Василовській та всім працівникам цього закладу, які приклались до організації розколяди. Також владика висловив свою вдячність голові Катехитичної комісії КЧЄ с. Єремії Іванишин СНДМ за великий вклад в організацію цього різдвяного свята.

diocese.ko.if.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next