АКТУАЛЬНО

У Коломиї пройшов Форум молодіжних лідерів

Понеділок, 22 квітня 2019, 11:53
20 квітня 2019 року молодь Коломийської єпархії зібралася в катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї на Форум молодіжних лідерів.

За традицією зустріч розпочалася зі спільної молитви. Божественну Літургію очолив синкел у справах мирян єпархії о. Юрій Лукачик у співслужінні з духовенством. Під час Літургії співав молодіжний хор «Πεντηκοστή» (Пентекосте) з Отинії.

Звертаючись до учасників з’їзду, о. Юрій наголосив, що такий захід є для всіх гарним приводом вкотре зустрітися і поспілкуватися. «Останнім часом молодь усе більше живе у віртуальному вимірі, забуваючи про живе спілкування, тому ми стараємося відновити цей зв’язок. Іншим, не менш важливим, моментом є зустріч із духовенством, адже для нас цінно почути прагнення й думки молодих людей стосовно Церкви. Власне тому сьогоднішній Форум – це чудова нагода вийти назустріч одне одному», – зазначив священик.

Продовжилася програма спільною трапезою, а відтак – пізнавальними розвагами, під час яких молоді люди познайомились із запрошеними гостями: головою Коломийської райдержадміністрації Любомиром Глушковим, головою районної ради Романом Дячуком, меценатом і громадським діячем Богданом Станіславським. Також молодь мала змогу поспілкуватися з правлячим Єпископом Коломийської єпархії Василем Івасюком та о. Андрієм Танасійчуком. У ході знайомства та обговорень молодь дізналася, як формувати лідерські якості у різних сферах.

Опісля відбулася зустріч із секретарем Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Орестом Геваком. Гості завітали з першою офіційною презентацією мобільного додатку «СпільноТи УГКЦ», який уже доступний на Google Play та App Store.

Молоді запропонували встановити програму, а також пояснили як вона функціонує. «Корисний додаток насамперед тим, що тут легко можна відкрити карту парафій і спільнот, що діють при них. Завдяки навігації ви також зможете відслідкувати найближчі локації спільнот, дізнатися про них детальну інформацію, контакти, фото та час зустрічей», – розповів Орест Гевак.

Завершилася зустріч великою грою на площі перед собором, до якої приєднався владика Василь та духовенство. Опісля до учасників звернулися модератори форуму і голова комісії у справах молоді Коломийської єпархії брат Августин-Іван Векляк, ЧСВВ, який подякував усім за активну участь. Наостанок владика Василій поблагословив молодь на подальшу працю для блага Церкви і України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next