АКТУАЛЬНО

У Коломиї відбувся Єпархіальний собор «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ»

Понеділок, 24 лютого 2020, 12:16
Глобальні питання еміграції, міграції та імміграції обговорили вірні та духовенство на Соборі Коломийської єпархії, який відбувся 22 лютого 2020 року в Коломиї.

Розпочалася зустріч зі спільного Молебню до Святого Духа, який очолив єпарх Коломийський Василій Івасюк. Звертаючись до присутніх, владика Василій наголосив, що завданням Церкви є не дати емігрантам, що перебувають у пошуках праці, втратити любов до України, мови, культури, Євангелія та Христової віри.

«Духовенство має йти за цими людьми, шукати їх і повернути їм віру в Бога, надію на краще і любов до людей. Як це зробити? Ви спробуєте відшукати відповіді на ці та інші запитання сьогодні», – сказав архиєрей.

Продовжили тему Собору доповідачі: о. Віталій Храбатин – «Мігранти і емігрування як вираження християнського покликання і духовності надії, яка прагне більшого», о. Іван Стефурак – «Еміграція українців до Італії: проблеми, виклики, наслідки та пропозиції», Тарас Бучовський – «Проблеми та успіхи інтеграції та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у місцеві громади», ієрм. Юстин Бойко – «УГКЦ в умовах глобалізації: виклики, стан, перспективи», та о. Захар Михасюта – «Глобальна єдність Церкви через розвиток душпастирських рад різних рівнів».

Власним досвідом з делегатами поділилася Галина Михайлинин, яка розповіла про громаду українців в Німеччині – місті Ерфурті, де зараз мешкає. Жінка зауважила, що заробітчанам поза межами рідного дому дуже часто бракує Церкви. «Цей духовний голод відчувають усі, хто потрапляє за кордон. Коли в нас протягом тривалого часу з'явився священник, я плакала під час Служби Божої і не могла слова сказати. Не розуміла, що зі мною відбувається…» — зазначила п. Галина.

Після перерви на обід делегати попрацювали в групах, обговоривши питання, що робити, аби мігранти та емігранти не були відірваними від Церкви. Усі пропозиції опрацює секретаріат Собору Коломийської єпархії і передасть на Патріарший Собор, що відбудеться в серпні 2020 року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next