АКТУАЛЬНО

У Коломиї відбувся щорічний фестиваль духовної пісні

Понеділок, 28 жовтня 2019, 14:57
Шість років поспіль учасники фестивалю «Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю» збираються на одній сцені, щоб поділитися з глядачами багатством духовної пісні.

На початку присутнім представили театралізоване дійство «Галицький апостол Миколай», в якому актори перегорнули сторінки життя блаженного священномученика Миколая Чарнецького, під опіку якого цього дня було віддано Коломийську єпархію.

Хор Катедрального собору Преображення Христового м. Коломиї «Світло Тавору» відкрив фестиваль піснею з однойменною назвою. За християнською традицією захід розпочали зі слова-благословення правлячого архиєрея Коломийської єпархії Василія Івасюка. Пригадуючи, що цьогорічний фестиваль приурочений Року сім’ї та пам’яті блаженного священномученика Миколая Чарнецького, єпископ закликав виконавців жертвувати свої пісенні молитви за зміцнення родин, молодих людей, котрі бажають прийняти Тайну Подружжя, захист українських воїнів від ворожої кулі та завершення війни з перемогою.

Мистецька програма була наповнена різноманіттям давніх та сучасних духовних пісень, які виконували солісти, ансамблі та хори. Серед виконавців були як професіонали, так і аматори, а за віком – дорослі, молодь й діти. Всі учасники отримали подячні дипломи та цінні подарунки, а наймолодші ще й солодощі.

Завершився фестиваль виконанням церковного гімну «Боже великий, єдиний», який проспівав зведений хор усіх учасників. Відтак владика Василій та протосинкел єпархії о. Роман Кіцелюк висловили вдячність співорганізаторам пісенного дійства, вручивши їм грамоти. А в нагороду від глядачів усі отримали щедрі оплески.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next