АКТУАЛЬНО

У Коломиї відкрили виставку ікон-картин Богородиці

Четвер, 07 лютого 2019, 11:17
5 лютого в концертній залі «Габсбург» коломийського Мистецького центру «Світовид» відбулося відкриття виставки ікон-картин Богородиці відомого українського митця Олександра Охапкіна.

Відкривав виставку хор катедрального собору Преображення Господнього УГКЦ «Panagia».  Відтак із вітальним словом до присутніх звернулися Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк та ігумен Погінського монастиря о. Никодим Гуралюк.

Також слово мали митці-вишивальники Микола Симчич, Валерій Малиновський і начальник відділу культури Коломийської міської ради Уляна Мандрусяк.

Про мету виставки коломиянам розповідала директор Музею домашньої ікони у замку Радомисль Аліна Гайдук. Жінка зазначила, що за допомогою цієї виставки організатори хотіли привернути увагу до давньої української ікони.

«Емоційність облич, тло, розпис вбрання Богородиці та Ісуса – усе це особливий український світ, наше світосприйняття», – пояснила відвідувачам пані Аліна.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next