АКТУАЛЬНО

У Коломиї відбувся V Фестиваль духовної пісні

Понеділок, 22 жовтня 2018, 14:19
«Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю». Ці слова молитви щороку звучать на вустах сотні вірян під час проведення однойменного Фестивалю духовної пісні у Коломиї.

Щоразу тематика заходу змінюється, цього разу його було приурочено до Року Божого Слова в Україні. Незмінними організаторами дійства є Коломийська єпархія УГКЦ, районна та міська влада.

Розпочав мистецьку програму хор катедрального собору Преображення Господнього «Світло Тавору» піснею «Все упованіє моє на Тебе, Мати, возлагаю». Опісля з привітальним словом до учасників та всіх присутніх звернулися співзасновники заходу: Правлячий архиєрей Коломийської єпархії Василь (Івасюк), народний депутат України Юрій Тимошенко, голова Коломийської РДА Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Роман Дячук і начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Владика Василь представив присутнім ікону Пресвятої Богородиці Коломийської «Це Мати твоя», а відтак звернувся зі словами подяки до співорганізаторів Фестивалю за ревну працю, якою вони пропагують духовну пісню серед вірян, а особливо молоді.

Після урочистого відкриття продовжилася концертна програма. На сцені виконавці змінювали одне одного, представляючи глядачам давні піснеспіви і сучасні інтерпретації. Особливим гостем Фестивалю був о. Вітольд Левицький з м. Долини, який виконав кілька пісень, здійнявши в залі гучні оплески.

Усі колективи після виступу отримали подячні грамоти та духовну літературу, а наймолодші учасники – ще й солодощі.

По завершенню концерту владика Василь вручив організаторам фестивалю подячні грамоти, а наостанок поблагословив присутніх.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next