АКТУАЛЬНО

У Коломиї відзначили 200-ліття Михайла Вербицького, священика УГКЦ і творця Гімну України

Четвер, 05 березня 2015, 11:56
4 березня в Коломиї провели академію до 200-ї річниці від дня народження Михайла Вербицького, священика УГКЦ і творця Гімну України.

В урочистостях, які відбулися в міському палаці культури “Народний дім”, узяв участь Правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Василь (Івасюк).

У вітальному слові єпарх наголосив на важливості дотримування слів Гімну та необхідності впровадження їх в життя. “Цей твір є нашим національним символом, який об’єднує Схід та Захід, Північ і Південь України… Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону, в ріднім краю панувати не дамо нікому”, - сказав єпископ.

Біографічну довідку о. Михайла перед присутніми зачитала Уляна Мандрусяк, начальник відділу культури Коломийської міської ради. Доповідачка зазначила, що на сьогодні музика Вербицького - це рідкість, а збережені твори композитора виконуються лише в храмах.

Далі звучали твори Михайла Вербицького. Зокрема виступили і три міські хорові колективи: “Світло Тавору”, хор катедрального Собору Преображення Христового, “Просвіта”, хор міського палацу культури і церкви Святого Йосафата, а також хор храму Святого Архистратига Михаїла.

На завершення було виконано Гімн України, який підкреслив усю велич музичних творінь о. Михайла Вербицького, а разом і всього українства.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next