АКТУАЛЬНО

У Коломиї збудують храм на честь блаженного священномученика Омеляна Ковча

Понеділок, 25 листопада 2019, 10:20
24 листопада в Коломиї владика Василь Івасюк звершив урочисте освячення хреста та території під будівництво храму, названого на честь блаженного священномученика Омеляна Ковча. Чин освячення єпископ відслужив разом із духовенством єпархії в присутності численних мешканців міста.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: «Освячений хрест шануємо тому, що на ньому помер сам Ісус Христос й, омивши його своєю Кров’ю, з ганебного дерева смерті перемінив на дерево спасіння. Люди прийшли сюди, тому що через хрест і мученика Омеляна Ковча хочуть бачити Бога».

Також владика Василь розповів, що Омелян Ковч був незвичайною людиною. «Його постать вражає. У концтабір він потрапив, бо безстрашно захищав євреїв, коли до них прийшло велике терпіння. Родина, близькі, митрополит УГКЦ Андрей Шептицький все робили для його визволення. Коли священник про це довідався, то звернувся до них, аби припинили всі старання, заявивши, що його місце у концтаборі. Тут його покликання, тут він проводив душпастирську діяльність. Він порівняв концтабір з небом! Не всі священники, які були ув’язнені, так виявляли своє покликання! За своє жертовне життя, ревне служіння Богу його називали парохом Майданека. Тому вірю, що наша святиня, під опікою о. Омеляна Ковча, допоможе дітям і молоді бачити дію Бога у своєму житті».

Відтак до єпископа, священників та парафіян звернувся ініціатор будівництва, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами в Коломийській єпархії о. Юрій Свищ. Він висловив сподівання на добрий початок великої справи і подякував присутнім, що так численно зібралися на освячення.

На завершення всі спільно помолитись Акафіст до блаженного Омеляна Ковча.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next