АКТУАЛЬНО

У Коломийсько-Чернівецькій єпархії молитовно вшанували світлої пам’яті владику Миколу (Сімкайла)

Субота, 22 листопада 2014, 20:26
21 листопада світлої пам’яті єпископові Миколі Сімкайлу виповнилося б 62 роки. У головному храмі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ - катедральному соборі Преображення Христового, заупокійною молитвою в Літургії вшанували пам’ять покійного владику Миколу.

Священики храму згадували особистість мужнього архиєрея, який відважився піти на служіння Богові у важкі часи підпілля та був вірним учнем ісповідника віри владики Павла Василика. Активне душпастирювання, будівничі справи, налагодження харитативної діяльності через благодійний фонд “Карітас”, відкриття сиротинця у Коломиї, постійна опіка над інвалідами та знедоленими, унікальна колекція врятованих від знищення ікон та сакральної атрибутики  - ось невеликий список великих справ владики Миколи, про які цього дня згадували в Коломийсько-Чернівецькій єпархії.

На могилі владики Миколи цього дня було велелюдно. Священики собору очолили тут Панахиду і разом з парафіянами молилися за упокій душі єпископа. Була родина Сімкайлів, племінниця владики Павла Василика Надія Ходак, а також чимало просто вдячних людей. Помолитися до могили єпископа Миколи прийшли також працівники коломийського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені о.  Йосафата Кобринського на чолі з директором Ярославою Ткачук. 

“Змалку я вірив і невпинно молився за краще майбутнє Церкви та українського народу”, - з інтерв’ю владики Миколи 2012 року.

о. Василь Перцович, прес-секретар 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next