АКТУАЛЬНО

У Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ провели Собор “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 12:14
9 жовтня 2014 року в Коломиї відбувся Собор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ “Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом”.

Праця Собору розпочалася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Василь (Івасюк), Єпарх Коломийсько-Чернівецький, у катедральному соборі Преображення Господнього.

Під час проповіді владика Василь говорив про живу віру і Церкву в часи переслідування християн. “Двадцять п’ять років тому закінчилася мученича дорога УГКЦ на Голгофу та розпочалося її славне воскресіння. Ця Хресна дорога вкрита життям мучеників, праведників і долями людей живої віри. Цей час терпіння пройшов і наша Церква дякує Господу Богу за дар свободи”, - сказав єпарх.

“В особливий спосіб хотів би звернутися до священиків. Дорогі отці, завжди пам’ятайте, що ви покликані Господом духовно окормлювати вірних. У своєму служінні ви бачите обличчя стражденної людини - це обличчя самого Ісуса Христа”, - промовив єпископ до священиків.

На початок робочого засідання прибув владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. Архиєрей закликав присутніх до співпраці в організації Синоду Єпископів УГКЦ, що відбудеться 30.08-06.09 2015 р. у м. Івано-Франківську. Напрацювання Собору в Коломиї також будуть представлені на розгляд Синоду.

Роботу Cобору координував протосинкел єпархії о. Богдан Іванюк, представляючи на конференції доповідачів.

Далі всі присутні вислухали доповіді: “Катехитичне служіння в живій парафії” - с. Клара, голова Катехитичної комісії; “Біблійні аспекти живої парафії”,- о. Захар Михасюта, голова єпархіальної Комісії у справах мирян; “Парафіяльні спільноти як втілення живої парафії”, - о. Петро Голіней, декан Яремчанський; “Місійність парафії”, - о. д-р Олег Каськів, ректор Івано-Франківської духовної семінарії ім. священномученика Йосафата; “Літургічний аспект “Живої парафії”, - о. Богдан Киктик. “Єпархіальний та парафіяльний Карітас”, - о. диякон Сергій Триф’як, директор Карітасу єпархії. “Участь молоді в парафіяльному житті УГКЦ в світлі пастирського листа “Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом”, - о. Володимир Гуменюк, голова єпархіальної Молодіжної комісії.

Опісля всі учасники, а це більше як сотня представників духовенства і мирян з усіх деканатів єпархії, почали роботу в чотирьох група, де кожен мав можливість внести свої пропозиції для оживлення парафіяльного життя. Підсумки роботи в групах були озвучені у формі пропозицій.

Владика Василь подякував усім, хто долучився до організації Собору, учасникам, доповідачам. Окрему подяку отримав о. Валерій Сиротюк, який організував пряму трансляцію події. Перепрошуємо за технічні несправності інтернет-трансляції, оскільки цю роботу організовували вперше.

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next