АКТУАЛЬНО

У Коломийському Карітасі організували триденний Екотабір для дітей

Четвер, 04 квітня 2019, 12:19
В останні дні березня у Коломийському Карітасі стартував Екотабір. Насамперед діти познайомилися, спільно помолилися на вервиці та побували на тренінгу «Лідерство».

Другого дня на учасників табору чекали активні ігри та нові знання. До Карітасу прийшов представник Екологічного бюро УГКЦ о. Андрій Сем’янчук. Він розповів дітям про увагу Церкви до питань екології та збереження живого створіння, а також про актуальні проблеми природного довкілля та шляхи їх вирішення.

Після такої бесіди діти поспішили на майстер-клас із виготовлення метеликів. Вони майстрували своїх героїв із пластикових пляшок, таким чином долучившись до переробки вторинної сировини. Згодом метелики прикрашатимуть подвір’я благодійного фонду.

27 березня вихованці Карітасу-Коломия побували на виставі «Обережно, Незнайомець» за п’єсою Лани РА, яку показував театр «Соломія». Дітям розповіли про можливі загрози, якщо довіритися незнайомцю, про можливі наслідки при зустрічі з незнайомцями на вулиці чи в соціальних мережах.

Щоб закріпити здобуті знання, 28 березня дітям показали мультфільм «Лоракс», в якому йшлося про майбутнє, яке очікує людство в разі байдужості до збереження  екології  та забруднення природного довкілля.

Під враженнями від перегляду діти побігли на толоку. Незважаючи на сильний вітер і дрібний дощ, вихованці з гарячими серцями взялися прибирати спортивний майданчик, що в парку Шевченка. Кожен із дітей зібрав щонайменше два пакети сміття, це було наче змагання. Дітям було весело та сумно одночасно. Весело, що роблять корисну справу та ще й у формі гри, а сумно – бо не розуміють, чому дорослі люди забруднюють навколишнє середовище, а особливо місце для їхнього ж відпочинку.

Після табору підопічний Центру для дітей та сімей Кирило зізнався, що Екотабір так вплинув на нього, що він пішов прибирати біля свого дому, поблизу струмка. Хлопчик засвідчив, що організатори табору змогли достукатися до дитячих сердець і навчити їх любити ту природу, яку дарував нам Бог.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://caritas-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next