АКТУАЛЬНО

У Коломийському навчально-науковому інституті отець Михайло Димид говорив про «Євромайдан і Революцію гідності»

Четвер, 30 листопада 2017, 11:37
У Коломийському навчально-науковому інституті отець Михайло Димид, професор кафедри пасторального богослов’я Українського католицького університету, прочитав лекцію «Євромайдан і Революція гідності» для студентів І-ІV курсів спеціальностей «Філологія (українська мова та література)», «Початкова освіта» та «Фізичне виховання».

На початку зустрічі директор Коломийського навчально-наукового інституту Юрій Плекан представив аудиторії  отця Михайла та висловив подяку за те, що священнослужитель залюбки погодився зустрітися зі студентською молоддю Коломиї.  

«Кожна людина створена Богом, тому вона є доброю. У створеному Богом світі також  є певні правила гри, ці правила  –  у серці кожної людини, і через це світ є добрим.  Кожен народ має свої традиції. Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається із цінностей, надбаних багатьма поколіннями. Із прадавніх часів нам передаються настанови та життєва мудрість щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них – світовідчуття та світосприймання українського  народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і нашого народу взагалі. Українське суспільство після Майдану почало жити в новому вимірі.

Слово «майдан» набуло для нас особливого значення і стало символом свободи та гідності. Майдан  – це подвір’я біля кожного дому, місце нашої праці чи навчання. Кожен із нас зобов’язаний творити Майдан у своєму серці. А для цього його треба наповнити Божою благодаттю. Я би порівняв Революцію на Майдані із зачаттям дитини. Потрібно довгих дев'ять місяців, щоб дитинка народилася, а згодом треба довгих років життя, аби її «вивести в люди», – звернувся до молоді отець Михайло Димид. Також отець Михайло Димид розповів молоді про перспективи розвитку України, адже Майдан і Україна (вважає отець) – центральні місця боротьби зі злом, а зло можна подолати тільки любов’ю та молитвою. Студенти цікавились біографією гостя. Отець Михайло поділився інформацією про те, як з’явилося радіо «Воскресіння» 1989  року, про свій переїзд до Львова та активний розвиток в Україні.

Насамкінець заходу викладач кафедри філології Галина Волощук висловила подяку отцю Михайлові за «філософію серця» і щирість спілкування зі студентами. Гучними оплесками студенти Коломийського навчально-наукового інституту також висловили подяку гостеві.

Повідомила Галина Волощук

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next