АКТУАЛЬНО

У Коломийській єпархії освятили Товмачицьку ікону Пресвятої Богородиці

Понеділок, 17 серпня 2020, 13:16
До цього паломницького місця щороку сходяться віряни з різних куточків Коломийської єпархії. За легендою, колись подорожньому, який зупинився і заснув біля джерела в Товмачику, приснилася Пресвята Богородиця. Вона попросила його збудувати на тому місці церкву. Згодом святиню звели і до джерела почали приходити люди: з молитвою набирали воду та вживали як освячену. Тепер щомісяця 13 числа там відбуваються богослужіння. Люди вірять, що джерело біля місцевого храму Пресвятої Трійці має цілющі властивості.

Цьогорічна проща була особливою не лише тому, що проходила в незвичному карантинному режимі, але й через значиму подію – освячення Товмачицької ікони Пресвятої Богородиці. Божественну Літургію та Чин освячення звершив Коломийський єпископ Василь Івасюк.

У зверненні він зазначив, що освячена ікона, про яку подбав адмінстратор храму о. Роман Скрипнюк, присвячена паломникам, захисникам рідної землі, жителям села, в’язням і всім, хто потребує оздоровлення. У стіп Матері Божої проповідник закликав вірян просити захисту від різних небезпек та теперішньої пандемії.

Також із нагоди святкування 1032-ї річниці Хрещення Русі-України відбулося відновлення хресних обітів, під час яких кожен вкотре засвідчив свою належність і твердість у християнській вірі.

Відтак владика Василь освятив воду з джерела та місце під будівництво сцени-подіуму поблизу храму. По закінченню прощі о. Роман Скрипнюк подякував духовенству, жертводавцям і прочанам за підтримку й присутність у такий важливий для їхньої парафії день.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next